260.000 de euro pentru un Bugatti care a stat peste 80 de ani sub apa
25.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Una dintre vedetele editiei din acest an a Salonului Retromobile de la Paris este un Bugatti Brescia cu o istorie unica. De fapt, tocmai istoria i-a crescut valoarea, pentru ca in prezent automobilul este pur si simplu o epava. El a fost descoperit anul trecut, de catre un grup de scafandri, in Lacul Majeur din Elvetia, la 53 de metri in adancul apelor.

A stat mai bine de 80 de ani sub apa, ceea ce a lasat urme puternice asupra tuturor componentelor, iar restaurarea va fi foarte costisitoare. Cu toate acestea, roadsterul a fost scos la licitatie, la Retromobile 2010. Estimarile specialistilor indicau, inainte de licitatie, un pret de vanzare situat intre 70.000 si 90.000 de euro. Surpriza, insa: s-a licitat cu mult peste asteptari, iar pretul de vanzare a fost de 260.500 de euro!

Ramane un mister cum aceasta bijuterie fabricata in anul 1925 a ajuns pe fundul lacului. Era inmatriculata in Franta si apartinea unui architect elvetian de origine poloneza. O ipoteza ar fi ca masina a fost scufundata de catre vamesii elvetieni, pentru ca proprietarul nu ar fi platit obligatiile vamale de la acea vreme. O alta ipoteza este ca automobilul a sfarsit in lac dupa o cursa de urmarire. Indiferent ce s-a intamplat, fascinanta istorie a acestui automobil continua…

Distribuie acest articol!