Cadillac XTS, marea limuzina americana
15.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cele doua noutati Cadillac prezentate la editia din acest an a Salonului de la Detroit sunt coupe-ul CTS-V, despre care am scris aici recent, si conceptul XTS Platinum. Acesta din urma, prezentat in filmul oficial de mai jos, prefigureaza viitoarea berlina de dimensini mari, nava amiral din gama Cadillac.

Cu XTS, Cadillac doreste sa concureze de la egal la egal cu marile limuzine premium europene de la Mercedes si BMW. Cu o linie dinamica, in nota deja cunoscuta de la celelalte aparitii mai noi ale marcii, XTS are dimensiuni mai mari decat actualul STS si este aproape la fel de lung ca si Clasa S de la Mercedes. Interiorul este demn de o limuzina, in culori tipice segmentului premium si cu materiale de cea mai buna calitate – lemn de esenta nobila, piele si unele elemene cromate.

Conceptul XTS are tractiune pe toate rotile si este dotat cu un motor V6 de 3,6 litri cu injectie directa, caruia i s-a asociat un propulsor electric (baterie litiu ion), puterea totala fiind de 350 CP. Versiunea de serie urmeaza sa intre in productie in 2012 si va avea si o versiune hibrid plug in.

Dupa falimentul de anul trecut al distribuitorului sau olandez, Kroymans, Cadillac planuieste o revenire rapida in Europa. "Avem mai multe propuneri si vom lua rapid o decizie. Sper sa venim la Geneva (la salonul de peste doua luni – n.r.) cu o solutie definitiva", a declarat zilele acestea Bryan Nesbitt, directorul general de la Cadillac.

Distribuie acest articol!