Chevrolet Aveo RS, deocamdata prototip
08.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet a dat publicitatii primele detalii despre prototipului Aveo RS, pe care il va prezenta la Salonul Auto de la Detroit. Acesta are un aspect de hot hatch de inspiratie europeana, proiectat pentru a atrage tinerii pasionati de autovehicule si reprezinta o avanpremiera a urmatoarei generatii Aveo. Fiind mai lung, mai lat si mai spatios decat varianta actuala a modelului Aveo, acest show car expune elementele de design cu aspect imbunatatit din interior si din exterior si prezinta numeroasele optiuni de personalizare ce ar putea fi disponibile pentru autovehiculul din urmatoarea generatie.

Prototipul Aveo RS, cu finisaj de culoare albastru electric Boracay, contine elementele de design Chevrolet, precum grila dubla a radiatorului, lampi spate rotunde si aparatori laterale, insa designerii au conferit o atitudine mai agresiva prin adaugarea unor orificii la inaltime redusa si a unui orificiu inferior decorat cu o combinatie de aluminiu periat si aluminiu lustruit. Proiectoarele de ceata exterioare sunt integrate in orificiul de admisie pentru racirea franelor de dimensiuni mari, care ajunge pana la aparatoarele laterale din fata. Farurile proeminente, cu carcasa din aluminiu periat, sunt inspirate de pasiunea designerului pentru motociclete. La prima vedere, autovehiculul are aspectul unui hatchback cu trei usi, prin ascunderea manerele portierelor din spate in montant. Jantele Aveo RS sunt de 19 inch si au cinci spite si un logo Chevrolet din bronz rosu, cu finisaj metalic. Pasajele rotilor dezvaluie etriere de frana Boracay Blue de mari dimensiuni. Partea din spate continua tema sportiva, fiind prevazuta cu un spoiler integrat care incepe de la plafon, un sistem de evacuare montat central si tevi de esapament cromate.

Cu interiorul de culoare negru mat, evidentiat prin accente de negru stralucitor, metalice si albastre, habitaclul arata aceeasi atentie la detalii ca si exteriorul. Tema albastru Boracay este continuata si in interior, prin cusaturile de pe panoul de instrumente al postului de conducere, insertiile de pe portierele din fata si cele din spate, marginea volanului, husa manetei schimbatorului de viteze, frana de parcare, pernele scaunelor din piele si chiar pe covorase. Maneta schimbatorului de viteze, comenzile sistemului de climatizare si sistemul audio sunt amplasate pe consola centrala integrata, care mai include si un port USB. Iluminarea de fundal de culoare albastru “gheata” a afisajului sistemului audio, a ecranului pentru indicatoarele de semnalizare si a butoanelor amplifica efectul cusaturilor albastre. Designul inspirat din aspectul motocicletelor este continuat in interior, printr-un tahometru analog rotund, amplasat in interiorul unui ecran LCD asimetric, decorat, de asemenea, cu metal striat cu decupaje rotunde; orificiile de ventilatie laterale, rotunde, sunt din aluminiu.

Aveo RS este propulsat de motorul supraalimentat Ecotec de 1,4 litri, extrem de eficient, ce dezvolta 138 CP. O transmisie manuala cu 6 trepte este proiectata sa ofere o experienta de conducere pasionala. Pentru prototip, designerii au creat un capac de motor special, din grafit de argint, cu insertie din aluminiu periat.

Chevrolet a anuntat deja ca noul Aveo va fi construit pentru piata din America de Nord, la fabrica din orasul Orion, Michigan, incepand din 2011, o strategie care va asigura 1.200 locuri de munca pentru zona sud-estica a statului Michigan. Dotarea cu echipamente a fabricii Orion in vederea producerii autovehiculelor Aveo este programata sa inceapa la finalul anului 2010.

Distribuie acest articol!