Masina Anului 2010 in America: dubla victorie pentru Ford
11.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Conform traditiei, in debutul Salonului de la Detroit (NAIAS) are loc festivitatea de decernare a titlului Masina Anului in America de Nord. De fapt, este vorba de doua trofee: pentru automobile, respectiv pentru truck-uri sau utilitare (North American Car and Truck of the Year).

Pentru a treia oara in istoria de 17 ani a prestigiosului trofeu, anul acesta un singur constructor s-a impus la ambele categorii. Este vorba de Ford, care a castigat cu Fusion Hybrid, respectiv cu Transit Connect. In finala turismelor se mai calificasera Buick LaCrosse si Volkswagen Golf, iar la utilitare, Chevrolet Equinox si Subaru Outback.

Printre criteriile de jurizare se regasesc inovatia, designul, siguranta, satisfactia oferita la volan sau valoarea oferita pentru banii respectivi. Juriul este format din 49 de jurnalisti din domeniul auto, din SUA si Canada. De-a lungul timpului, constructorii americani s-au impus de noua ori in competitia automobilelor si de 11 ori in cea a truck-urilor.

Precedenta victorie dubla a unui constructor s-a consemnat in 2006, cand Honda s-a impus cu modelul compact Civic si pick-up-ul Ridgeline. Cat despre succesul Ford din acest an, acesta este si o recompensa pentru eforturile de supravietuire ale gigantului american, intr-un moment deloc prielnic pentru industria auto de peste ocean si nu numai.

Distribuie acest articol!