MINI Countryman - mic test de acuitate vizuala
20.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce MINI lansa, zilele trecute, primul film teaser pentru noul sau crossover, internetul era invadat cu cateva imagini neoficiale cu Countryman in versiunea finala, de serie. Cu o caroserie mai mare decat toate modelele MINI de pana acum, noul SAV (Sports Activity Vehicle) poarta noul logo All4, semn ca este primul model cu tractiune integrala din istoria marcii britanice.

Imaginile ne dezvaluie un automobil usor diferit fata de conceptul Crossover, prezentat anterior. Cele mai evidente modificari sunt la partea frontala, unde farurile si grila au fost redesenate, in stilul celor de la conceptul Beachcomber. Problemele cauzate de criza economica au dus la amanarea lansarii, insa Countryman va fi dezvaluit oficial in curand.

Pana la momentul premierei, va invitam sa vedeti filmul de prezentare de mai jos. Va avertizam ca nu o sa va lamureasca prea mult, ci mai degraba… o sa va oboseasca ochii. Nu glumim!

UPDATE: MINI a publicat in cursul zilei de astazi primul comunicat de presa si primele imagini oficiale referitoare la noul crossover, care se va numi Countryman. Al patrulea model din familia MINI va fi realizat pe o alta platforma decat cea folosita la celelalte modele. Mai exact, va imparti platforma cu BMW X1. Poate lua la bord 4 sau 5 persoane, in functie de optiunea pentru partea din spate – doua locuri individuale sau o bancheta. Noua interpretare MINI propune un automobil polivalent, cu un interior flexibil si o tractiune integrala optionala.

Premiera mondiala va avea loc, probabil, in martie, la Salonul de la Geneva. Va fi primul MINI fabricat in afara Marii Britanii, in Austria, la fabrica Magna Steyr. La fel ca in cazul celorlalte modele din gama, va dispune de versiuni Cooper si Cooper S. Va fi lansat cu cinci motorizari, dintre care doua diesel, cu puteri intre 90 CP (One D) si 184 CP (Cooper S).

Distribuie acest articol!