Noul SUV Kia Sportage poarta amprenta lui Peter Schreyer
18.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Viitoarea generatie a SUV-ului compact Kia Sportage a fost dezvaluita neoficial, prin intermediul imaginilor pe care constructorul sud-coreean le-a depus la oficiul european de patente si marci (vezi galeria foto de mai jos). Practic, sansele sunt minime ca versiunea de serie, care va fi prezentata in premiera peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva sau a celui de la Seul, sa fie diferita fata de cea infatisata in aceste schite tehnice.

Fara indoiala, noua generatie Sportage este multa mai aratoasa decat modelul pe care il va inlocui, iar asta se datoreaza celui care se ocupa acum de partea de design a constructorului asiatic, Peter Schreyer, fostul designer de la Audi. Kia Sportage va prelua platforma tehnica a noului Hyundai Tucson, model care pe piata europeana este comercializat sub numele iX35.

Este de asteptat ca nou SUV Kia Sportage sa fie comercializat in trei versiuni diesel (1,7 litri de 115 CP, 2,0 litri de 134 CP sau 184 CP) si doua pe benzina (1,6 litri de 140 CP si 2,0 litri de 166 CP). Comercializarea va demara spre finele anului acesta sau la inceputul lui 2011.

Distribuie acest articol!