Opel Meriva 2010 - primele imagini oficiale
05.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Opel a difuzat primele imagini oficiale cu noua generatie Meriva, MPV-ul realizat pe platforma de la Corsa. Premiera oficiala va avea loc peste doua luni, in cadrul Salonului de la Geneva.

Cea mai spectaculoasa noutate a noului monovolum de dimensiuni mici este adoptarea sistemului FlexDoors, existent inca de la primul prototip si pe care multi nu-l vedeau si la versiunea de serie. Acesta ofera un spatiu amplu de acces in habitaclu, gratie sistemului de deschidere antagonica a usilor. Stalpul central a ramas la locul lui, insa iesirea din masina, pentru ocupantii locurilor din spate, este mai facila datorita amplasarii balamalelor in partea din spate. Pe de alta parte, acest sistem de deschidere este considerat de multi drept arhaic. Optiunea celor de la Opel surprinde si prin faptul ca in prezent nu mai este folosita decat la cateva modele sportive sau de lux.

Designul se inscrie in noua line Opel, existenta deja la Insignia si noua generatie Astra. Motorizarile vor fi supraalimentate, atat pe benzina cat si diesel, cu puteri cuprinse intre 75 si 140 CP. Este asteptata si o versiune EcoFlex.

Distribuie acest articol!