Sainz, primit cu onoruri la Madrid, dupa victoria in Dakar
22.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Proaspat castigator al celebrului rally raid Dakar, Carlos Sainz a fost primit cu fast, acasa la Madrid. In fata casei sale, spaniolul a avut surpriza sa gaseasca un Race Touareg 2, modelul cu care a concurat la Dakar. Ideea le-a apartinut celor de la Red Bull, principalul spnsor al echipei de uzina Volkswagen. De aici si pana la un tur de onoare al orasului, escortat de politie, n-a fost decat un pas. Mii de fani si sute de jurnalisti l-au salutat pe "El Matador”, pe strazile Madridului.

Punctul culminant l-a constituit sosirea in Plaza Mayor, pregatita pentru celebrarea victoriei. Sainz a fost intampinat de primarul Madridului, Alberto Ruiz Gallardon. Dupa urcarea pe un podium special, Sainz l-a invitat pe Gallardon in prototipul sau, la o insolita plimbare prin oras, cu impresionantul bolid de cross-country.

Dublu campion mondial la raliuri, Carlos Sainz, este primul spaniol care s-a impus in cel mai dur rally raid din lume. Pentru Volkswagen, succesul din acest an a fost completat cu clasarea pe podium a inca doua echipaje ale team-ului de uzina: Nasser Al-Attiyah / Timo Gottschalk pe locul al doilea si Mark Miller – Ralph Pitchford pe al treilea. Cu Race Touareg 2 dotat cu motor TDI, Volkswagen a devenit primul constructor care a castigat aceasta competitie folosind propulsia diesel.

Distribuie acest articol!