SEAT se retrage din WTCC
15.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat oficial, SEAT si-a anuntat retragerea din Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). Decizia a fost luata din ratiuni de rentabilizare a activitatii in motorsport, la capatul unei evolutii spectaculoase a echipei de uzina, care a castigat 30 de curse si doua titluri supreme.

SEAT Sport isi va reorienta activitatea spre sustinerea pilotilor privati din diferite campionate nationale, in SEAT Leon Eurocup sau Supercopa SEAT Leon. De asemenea, va fi alaturi de cei care vor alerga in WTCC, cu Leon TDI sau Leon FSI, masini pe care specialistii de la Martorell vor continua sa le dezvolte, pentru a le oferi clientilor sansa la victorie.

La putin timp dupa acest anunt oficial, in presa auto internationala au aparut speculatii referitoare la… revenirea SEAT in WTCC, in 2011! Ele au fost alimentate de afirmatiile unui oficial SEAT, care a declarat intr-un inerviu ca decizia de retragere a echipei vizeaza doar sezonul 2010. Ramane de vazut si daca schimbarile de regulament prevazute pentru 2011, prin introducerea motoarelor de 1,6 litri, ii va determina pe cei de la SEAT sa revina in competitie cu echipa de uzina.

Distribuie acest articol!