Sordo si Raikkonen se acomodeaza cu zapada, in Arctic Rally
23.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Citroen Racing Technologies va inscrie doua modele C4 WRC in Arctic Rally din Laponia, competitie care se va desfasura in perioada 28-30 ianuarie. Masinile vor fi pilotate de echipajele Dani Sordo / Marc Marti si Kimi Raikkonen / Kaj Lindstrom. Programata cu doar doua saptamani inaintea Raliului Suediei, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2010, etapa din Laponia este oportunitatea ideala pentru echipa Citroen sa testeze masinile in conditii similare cu cele din Suedia.

Programata cu doua saptamani inainte de Raliul Suediei (11-14 februarie), etapa din Laponia este ideala pentru ca cele doua echipaje Citroen sa adune experienta pe zapada si gheata. Pentru Dani Sordo si Marc Marti, aceasta este prima cursa dupa o pauza de trei luni. „A trecut foarte mult timp, de la sfarsitul lunii octombrie si pana acum, si abia astept sa iau din nou startul intr-un raliu”, a spus Dani. „Pana acum nu am luat startul decat in cinci raliuri pe zapada si gheata. Cu cat voi parcurge mai multi kilometri aici, cu atat voi fi mai competitiv in Raliul Suediei. Imi place sa pilotez pe gheata, dar cred ca am nevoie de mai multa experienta pentru a-i ataca pe pilotii de top pe aceasta suprafata. Anul acesta avem o singura etapa de iarna in calendar si tocmai de aceea vreau sa fiu cat mai bine pregatit”.

In schimb, Kimi Raikkonen va avea foarte multe lucruri noi de descoperit, la prima sa cursa in culorile Citroen. „Am avut ocazia sa merg putin cu modelul C4 in cadrul unei sesiuni de teste organizata pe pista de langa sediul Citroen Racing”, a dezvaluit finlandezul. „Acest raliu este oportunitatea perfecta pentru mine sa lucrez cu echipa in conditii de cursa si sa adun cat mai multa experienta cu masina. Am concurat aici si anul trecut, impreuna cu Kaj, copilotul meu, iar traseul este aproape acelasi. Cred ca acest lucru ne va fi de mare ajutor”.

Localitatea Rovaniemi este cunoscuta pentru faptul ca aici locuieste Mos Craciun. Pentru fanii raliurilor insa, Rovaniemi este orasul care gazduieste prima etapa din Campionatul National de Raliuri al Finlandei. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta etapa se desfasoara foarte aproape de Cercul Polar, in inima Laponiei, acolo unde in aceasta perioada a anului soarele rasare la ora 10,00 si apune in jurul orei 15,00, iar temperatura medie este de -20de grade. Arctic Rally, prima etapa din Campionatul National de Raliuri al Finlandei, se va desfasura pe parcursul a doua zile. Prima zi de raliu este programata vineri, 29 ianuarie, intre orele 12,00 si 20,53, iar cea de-a doua,
sambata, 30 ianuarie, intre orele 08,00 si 18,43. Pilotii au de parcurs 12 probe speciale, pe zapada si gheata, cu o lungime totala de 214 km.

Distribuie acest articol!