UPDATE: Imagini cu Etios, primul sedan low cost Toyota
04.01.2010
        
Distribuie acest articol!   

Pe 6 ianuarie, in cadrul unei expozitii auto gazduite de New Delhi, Toyota va dezvalui noul sau sedan low cost, Etios. Principala piata vizata de Toyota, cu acest nou model, este India, insa sunt luate in calcul toate pietele emergente, urmatoarea pe lista lansarilor fiind Brazilia.

Toyota Etios va avea o caroserie clasica, in 3 volume cu 4 usi, cu motorizarea diesel de 1,4 litri imprumutata de la Yaris si careia i s-ar putea alatura inca o versiune, de 1,2 sau 1,3 litri. Etios va concura pe piata indiana cu sedanul Suzuki Swift, care se vinde acolo sub brandul Maruti.

Toyota are planuri mari cu Etios si vizeaza volume importante in urmatorii ani. Dupa cum se vede in filmul teaser de mai jos, gigantul nipon mizeaza pe calitate, atu care i-a asigurat o reputatie de invidiat, la nivel global.

UPDATE 7 ianuarie 2009: Prototipul dezvaluit de Toyota la Auto Expo 2010 pare foarte apropiat de versiunea de serie. Chiar daca la evenimentul din India a fost prezentata atat versiunea sedan, cat si cea hatchback, ele se vor lansa la date diferite. Pentru inceput sunt disponibile doua motorizari pe benzina, de 1,2 si 1,5 litri, carora li s-ar putea alatura si cateva diesel. Vanzarea va incepe anul acesta, la un pret estimat la circa 10.000 de dolari.

Mai jos, o galerie foto cu Toyota Etios.

Distribuie acest articol!