A fost aleasa Cea mai frumoasa masina a anului 2009
05.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ca la fiecare inceput de an, Parisul gazduieste o spectaculoasa expozitie de automobile, denumita Festival Automobile Internationale. Ajuns anul acesta la cea de-a 25-a editie, evenimentul reuneste cele mai spectaculoase noutati auto europene, atat modele de serie, cat si prototipuri. Mai mult, festivalul are o frumoasa traditie ca, in seara inaugurarii, sa fie decernate cateva premii de frumusete.

Cel mai important premiu este Cea mai frumoasa masina a anului (La Plus Belle Voiture de l’Annee). Castigatoarea de anul acesta a fost desemnata in urma unui sondaj online organizat de Yahoo, in 62 de tari. Celelalte premii au fost atribuite de catre un juriu format din personalitati din diferite domenii, presedinte de onoare fiind cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost.

Cu 33% din totalul de 65.353 de voturi exprimate, titlul de Cea mai frumoasa masina a anului 2009 a fost castigat de noul coupe Peugeot RCZ. Regula concursului spune ca modelele inscrise in competitie trebuie sa aiba pretul de pana la 50.000 de euro. Celelalte modele inscrise in concurs au fost, in ordine alfabetica: BMW Z4, Citroen DS3, Infiniti G37 Cabriolet, Mercedes Clasa E Coupe, Nissan 370Z si Opel Insignia Sports Tourer.

Cel mai frumos concept al anului a fost desemnat BMW Vision Efficient Dynamics (in concurs s-au mai aflat Citroen Revolte, Corvette Stingray Concept si Renault Zoe-Z.E.).

Titlul de Cel mai frumos supercar al anului 2009 a fost castigat de Aston Martin Rapide (celelalte competitoare au fost Lamborghini Reventon Roadster, Lexus LFA si Mercedes-Benz SLS-AMG).

Distribuie acest articol!