Artileria grea: Hamann Tycoon Evo M
24.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Aparitia noului BMW X6M a pus tunerii la treaba, iar interpretarile acestora, una mai spectaculoasa decat alta, n-au intarziat sa apara. Cea mai noua aparitie si cea mai puternica de pana acum poarta semnatura casei de tuning Hamann si va fi prezentata oficial saptamana viitoare, la Salonul de la Geneva. Noul Tycoon Evo M este un adevarat monstru: puterea motorului V8 de 4,4 litri biturbo este cu 115 CP si 100 Nm mai mare decat la varianta de plecare, X6M.

Hamann Tycoon Evo M are sub capota 670 CP si 780 Nm, surplusul fiind obtinut, in principal, prin reprogramarea electronica a gestiunii motorului si noua evacuare sport, din inox. In ciuda gabaritului impresionant, accelereaza de la 0 la 100 km/ora aidoma unei supersportive, in doar 4,2 secunde, iar viteza maxima este de 300 km/ora.

Dincolo de aceste performante impresionante, tratamentul aplicat de Hamman tine de "cosmetica" tipica tuningului: jante pe 23 inch cu anvelope 315/25, diverse echipamente si finisaje de interior (pedalerie, elemente din carbon, volan cu 3 spite), un kit pentru suspensie care coboara garda la sol cu 4 cm si accesorii aerodinamice spectaculoase la exterior. Ca de obicei in astfel de cazuri, niciun cuvand despre consumul de carburant sau emisiile de CO2…

Distribuie acest articol!