Bertone Pandion, conceptul de plecare pentru viitoarea Alfa Brera
17.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Acest coupe cu 2+2 locuri prefigureaza viitoarea generatie Brera, de la Alfa Romeo. Va fi expus, alaturi de alte doua creatii, semnate de Pininfarina si Giugiaro, la standul constructorului italian din cadrul Salonului de la Geneva. Cele trei prototipuri vizeaza tot atatea declinari ale viitoarei generatii Alfa 159.

Conceptul realizat de Bertone se numeste Pandion, iar primele imagini (in galeria foto de mai jos) au fost difuzate de website-ul Unica-Strada. Din punct de vedere tehnic, a fost dezvoltat pe platforma supersportivei 8C Competizione, cu un propulsor V8. Ca arhitectura, pare un coupe scurt, insa este doar o iluzie optica datorata profilului lateral in stil “carapace” – masoara 4,82 m lungime si 1,28 m inaltime. Atrage atentia solutia aleasa pentru suprafetele vitrate: geamuri laterale in forma de bumerang si o prelungire a parbrizului pana… deasupra esapamentului! Aceasta “coloana vertebrala” se termina cu un spate format din lamele de carbon, care sugereaza foarte bine viteza.

Pandion este opera americanului Mike Robinson, noul responsabil cu stilistica de la Bertone, care a primit aceasta functie de la Lilli, vaduva lui Nuccio Bertone. Media de varsta a echipei de stilisti coordonate de Robinson este de doar 23 de ani, ceea ce explica dinamismul debordant al prototipului. Cantareste doar 1.000 kg, gratie utilizarii pe scara larga a fibrei de carbon.

Distribuie acest articol!