BMW si PSA vor dezvolta impreuna o noua generatie de motoare pe benzina
03.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group si PSA (Peugeot Citroen) vor continua colaborarea pe care o au in domeniul realizarii de propulsoare. In acest sens, a fost semnat, la Paris, un acord de catre Norbert Reithofer, presedinte al Consiliului Director BMW AG, si Philippe Varin, presedinte al Consiliului Director PSA Peugeot Citroen.

Cele doua companii au fost de acord sa dezvolte urmatoarea generatie de motoare pe benzina, cu patru cilindri dispusi in linie, al caror design a fost realizat in comun si care indeplinesc normele Euro 6. In prezent, propulsorul este utilizat la mai multe modele ale marcilor MINI, Peugeot si Citroen. De asemenea, cele doua parti au confirmat ca vor studia si alte domenii de posibila cooperare la nivelul sistemelor si componentelor, cu obiectivul de a gasi puncte comune in dezvoltarea, productia si aprovizionarea anumitor componente.

“Dintotdeauna am avut succes in cooperarea cu partenerii nostri, iar aceasta afirmatie este si mai adevarata in cazul PSA. Suntem deosebit de incantati sa continuam cooperarea pentru motoare si sa cautam noi optiuni pentru viitoare parteneriate", a declarat Reithofer.

Varin, presedintele Consiliului Director PSA, a spus: "Acest nou acord cu BMW este o confirmare a succesului pe care il are colaborarea dintre cele doua companii, care a produs 1,3 milioane de motoare cu incepere din 2006. Sunt increzator ca urmatoarea generatie de motoare dezvoltate in comun va atinge acelasi succes ca actuala gama".

Distribuie acest articol!