In 2009, Bosch a investit 3,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare
17.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Bosch a continuat sa puna un mare accent pe cercetare si dezvoltare si in anul 2009. Prin investitii de 3,8 miliarde de euro, Bosch a reusit sa mentina numarul brevetelor depuse anul trecut la acelasi nivel ca in 2008. Mai mult, compania anunta ca 45% din bugetul dedicat cercetarii si dezvoltarii a fost directionat pentru gasirea de solutii prietenoase cu mediul inconjurator.

La nivel international, numarul brevetelor depuse de cercetatorii si inginerii Bosch anul trecut a fost similar cu cel inregistrat in anul 2008, ridicandu-se la peste 3.800 de inovatii. Prin urmare, in fiecare zi lucratoare, Bosch a prezentat autoritatilor de brevetare, in medie, 15 inventii noi. Astfel, pe plan international, Bosch isi pastreaza pozitia de lider in cercetare si dezvoltare. Grupul Bosch detine un numar total de aproximativ 82.000 de brevete, cereri de brevet si modele.

In 2009, Bosch a investit aproximativ 3,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare. Bosch aloca aproximativ 45% din bugetul dedicat cercetarii si dezvoltarii in gasirea de solutii tehnologice care duc la economisirea si protejarea resurselor energetice. Mai mult, tehnologia ecologica reprezinta o treime din cifra de afaceri Bosch. Sub sloganul Tehnica pentru o viata, Bosch dezvolta tehnologii ecologice precum bateriile litiu-ion sau cele care folosesc energii regenerabile, ca de pilda celulele fotovoltaice. Astfel, Bosch isi propune sa ofere un instrument important care sa ajute la atingerea obiectivelor de reducere, la nivel mondial, a emisiilor de CO2. Bosch are in total 33.000 de angajati implicati in proiecte care vizeaza dezvoltarea viitorului companiei.

Distribuie acest articol!