INSOLIT: Un Logan electric, in SUA
08.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Un dealer american care pana mai ieri vindea automobile Chrysler spera sa depaseasca impasul in care a ajuns din cauza crizei, prin… vanzarea de automobile Dacia aduse din Romania si dotate cu propulsie electrica. Stirea a aparut in publicatia Des Moines Register, care prezinta si primul exemplar Logan electric ajuns in SUA, un pick-up.

Masinile sunt aduse in SUA de compania Envision Motor Co. si ar urma sa fie vandute sub brandul EMC, la preturi cuprinse intre 33.000 si 38.000 de dolari. Dealerul american are in plan comercializarea si altor versiuni Logan – MCV si van. Gene Gabus, proprietarul Des Moines Motors, sustine ca este asteptat un prim lot de 100 bucati, care ar urma sa fie comercializate in nu mai putin de 28 de state americane, prin intermediul unei retele de distribuitori.

Surprinde autonomia declarata, de 400 km, cu mult peste cea a concurentei, in conditiile unui timp de incarcare de doar 2-3 ore, la o priza de curent obisnuita, de 220V. Motorul electric este de provenienta americana, iar Gabus spera sa poata asambla acest automobil, cat de curand, in Florida sau Iowa.

Distribuie acest articol!