Kia Ray, un posibil concurent pentru Toyota Prius
12.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Kia a dezvaluit, in cadrul Salonului de la Chicago, conceptul plug-in Ray, care prefigureaza un viitor hibrid al producatorului coreean. Este dotat cu un motor termic GDI de 153 CP si unul electric de 106 CP, care pot functiona independent sau impreuna. Cu ocazia dezvaluirii noului Ray PHEV Concept, Kia si-a lansat propria “eticheta verde”, denumita EcoDynamics, o replica la Bluemotion de la Volkswagen sau Econetic de la Ford.

Bateriile litiu-ion asigura o autonomie electrica de 80 km, iar autonomia totala este de 1.200 km. Tractiunea este pe puntea fata, directia este cu tehnologie drive-by-wire, iar viteza maxima anuntata este de 174 km/ora. Conceptul este dotat cu un pavilion din sticla, cu celule fotovoltaice, care alimenteaza sistemul de climatizare si iluminatul interior.

Desenat in studioul de design Kia din SUA, Ray anunta un sedan  cu patru locuri care ar urma sa fie dezvoltat pe platforma de la Kia Forte. Interiorul este creat in acelasi stil avangardist, prin folosirea materialelor usoare si reciclabile.

Distribuie acest articol!