Kia Sportage 2011, primele informatii si imagini oficiale
03.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noua generatie a SUV-ului compact Kia Sportage va fi dezvaluita oficial cu ocazia Salonului de la Geneva, de luna viitoare. Constructorul coreean a publicat primele imagini si informatii oficiale ale acestui model, care arata la fel ca in imaginile depuse la oficiul european de patente si marci si despre care am scris recent.

Cu un look mai impozant, Sportage adopta noua linia Kia existenta deja la Soul si Sorento. Aspectul europenizat se datoreaza calandrului micsorat si farurilor plonjate pe laterale, precum si spatelui in stil german, ce poarta semnatura lui Peter Schreyer, ex-designerul Audi. Plusul de agresivitate este completat de dimensiunile mai mari de gabarit (lungime, latime, inaltime, ampatament), deci mai mult spatiu in habitaclu si portbagaj. Pe scurt, noua generatie marcheaza o ruptura cu trecutul acestui model, la capitolul aspect exterior. Este de asteptat sa regasim acelasi lucru si in privinta finisajelor.

Kia nu a furnizat deocamdata nicio informatie oficiala referitoare la motorizari si data inceperii comercializarii celei de-a treia generatii Sportage. In comunicatul de presa, constructorul promite motoare foarte competitive, atat pe benzina, cat si diesel. Este de asteptat ca popularul crossover sa aiba motoarele pe benzina de 2.0 si 2.4 litri in 4 cilindri, existente pe Tucson in versiunea pentru piata americana, in timp ce pentru Europa sunt anticipate propulsoarele de 1.7 si 2.0 litri diesel si 1.6 si 2.0 litri pe benzina, de pe Hyundai iX35, cu care imparte platforma tehnica.

Distribuie acest articol!