Nota 10 pentru Bosch Aerotwin, in testele ADAC
04.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Automobil Clubul German (ADAC) a clasat stergatoarele Bosch Aerotwin pe primul loc la toate categoriile testului pentru stergatoare de parbriz, rezultatul fiind dat publicitatii cu cateva zile in urma. Stergatoarele Aerotwin au fost singurele care au primit calificativul „Foarte bine”. Toate stergatoarele testate au apartinut unor marci importante de stergatoare si au fost alese pe baza unei analize de piata, studiul evaluand cinci stergatoare fara articulatii, cunoscute sub denumirea de stergatoare plane sau aero, si cinci stergatoare clasice cu cadru metalic. Stergatoarele testate au fost montate pe un autoturism Volkswagen Golf IV, punandu-se un accent deosebit pe calitatea stergerii in conditii de vara (+20 grade Celsius) si iarna (-8 grade Celsius). In plus, a fost analizata calitatea stergatoarelor ca produse noi, in cadrul unui test de uzura, dar si dupa o intrebuintare indelungata, simulata artificial prin expunere la radiatii solare.

Hotararea juriului ADAC a fost ca stergatoarele Bosch Aerotwin s-au remarcat in cadrul tuturor testelor, atat la temperaturi pozitive, cat si la temperaturi negative. Calificativul „Foarte bine” obtinut de stergatoarele Bosch Aerotwin s-a datorat rezultatelor sale la stergere si a duratei mari de functionare. Examinatorii ADAC au evidentiat faptul ca, deoarece stergatoarele de parbriz creeaza in mod frecvent probleme la montarea pe autovehicule, vor urmari existenta unor „elemente de conexiune mai usor de utilizat, standardizate, intre bratul si lama stergatorului”. Bosch a punctat maxim la acest capitol pentru ca modelul Aerotwin Multi-Clip utilizeaza un adaptor universal Multi-Clip, care ii asigura o usurinta in montarea pe autovehicul si fixarea pe bratul stergatorului.

Rezultatele superioare de curatare a stergatoarelor Bosch Aerotwin, o alta caracteristica apreciata de juriul ADAC, se datoreaza sinei pretensionate din Evodium, care asigura mularea perfecta pe curbura parbrizului. Acest lucru garanteaza exercitarea unei presiuni uniforme pe toata suprafata de stergere, asigurand o curatare perfecta in toate punctele de contact cu parbrizul. Datorita profilului aerodinamic, stergatoarele nu se ridica, nici la viteze mari, fiind silentioase. De asemenea, datorita cauciucului foarte rezistent la uzura si a distributiei uniforme a presiunii pe suprafata parbrizului, stergatoarele Bosch Aerotwin au o durata de functionare mai mare.

Stergatoarele de parbriz fara articulatii, mai moderne, au obtinut in general rezultate mai bune la testele ADAC in comparatie cu cele conventionale, cu cadru metalic. Chiar si asa, al doilea tip de stergator de parbriz Bosch participant la testare – stergatorul Twin cu spoiler – a fost numit cel mai bun stergator cu cadru si a ocupat locul trei in clasamentul general.

Distribuie acest articol!