Noul Volvo S60, prezentat oficial
09.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Volvo a prezentat in detaliu noul S60, limuzina care va fi lansata in premiera mondiala peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva. La fel ca la S80, vor exista doua versiuni – un sasiu "dinamic", pentru piata europeana, respectiv unul "confort", cu optiune sport, destinat pietelor nord-americana si asiatica. Diferenta dintre ele se regaseste la partea de legatura cu solul (setarea suspensiei). Pentru toate versiunile exista optiunea suspensiei active, in timp ce tractiunea integrala permanenta intra in dotarea standard pentru variantele T6 pe benzina si D5 diesel.

Din punct de vedere al motorizarilor, gama este larga, de la 115 CP si pana la 304 CP (versiunea T6). Retine atentia nou motor pe benzina de 2.0 litri in 4 cilindri GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection), de 203 CP si 320 Nm la 1.750 rot/min. Propulsoarele diesel in 5 cilindri, de 163 sau 205 CP, extrem de apreciate in Europa, se regasesc si ele in oferta de pe noul S60.

Noua infatisare este completata de tehnologii avansate de securitate. Printre acestea, sistemul electronic de control al stabilitatii care are si un senzor pentru ruliu, cu scopul de a preveni pierderea de aderenta in cazul schimbarii bruste a traiectoriei. Un alt sistem, a carui functionare se apropie de cea a unui diferential autoblocant, are rolul de a evita tendinta de subvirare, prin reducerea vitezei la roata din interiorul curbei si marirea cuplului distribuit la roata de la exterior. S60 dispune si de sistemul Pedestrian Safety, pentru evitarea coliziunii cu pietonii, la viteza de pana la 25 km/ora, folosind un radar si o camera video.

Volvo S60 se asambleaza in Belgia, iar lansarea pe piata va avea loc la inceputul verii. Volvo spera sa vanda 90.000 de unitati anual.

Distribuie acest articol!