Primul Ferrari hibrid
28.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari 599 este primul model hibrid realizat la Maranello si urmeaza sa fie prezentat oficial zilele acestea, la Salonul de la Geneva. Deocamdata nu exista nicio informatie oficiala referitoare la solutia tehnica adoptata in privinta propulsiei, insa presa auto vorbeste despre un motor electric de 100 CP, pe langa cel termic. Bateria care alimenteaza agregatul electric este amplasata sub habitaclu. Nu este clar daca puterea motorul clasic va fi aceeasi ca in cazul unui 599 clasic.

In presa se mai vorbeste de proiectul Ferrari de dezvoltare a unui nou KERS (Kinetic Energy Recovery System), care si-a facut debutul in Formula 1, anul trecut. Asa cum ii spune si numele, acest sistem recupereaza energia pierduta in timpul franarii si suplimenteaza puterea atunci cand cel de la volan apasa pe un buton amplasat pe volan.

Cu cateva zile inainte de premiera mondiala, cateva imagini cu noul Ferrari 599 hibrid, printre care si cea alaturata, au aparut pe internet. Caroseria si etrierele de frana sunt vopsite in verde, o culoare care pana acum nu avea nimic in comun cu Ferrari, dar care a fost aleasa pentru a ne convinge ca Ferrari respecta natura.

Distribuie acest articol!