Programul Rabla 2010 incepe din 20 februarie
06.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca Programul Rabla, editia 2010, va demara pe 20 februarie. De la aceasta data, cei interesati se vor putea prezenta la  Remat, pentru a preda masinile vechi. Conform ministrului, actul normativ referitor la Programul Rabla urmeaza sa apara luni, 8 februarie, in Monitorul Oficial.

Dupa cum se stie deja, anul acesta pentru o masina noua, persoanele fizice vor putea prezenta trei tichete valorice (deci pana la trei masini vechi date la schimb), fiecare in valoare de 3.800 lei. Acest voucher este transmisibil, interesul autoritatilor fiind sa dispara masinile vechi de pe piata. Din acest an, si firmele pot participa la Programul Rabla. In timp ce la persoanele fizice nu exista niciun fel de limita superioara, la persoanele juridice exista limita de 200.000 de euro pe an.

Suma alocata in 2010 pentru derularea acestui program este de 228 milioane de lei. Masinile date la schimb trebuie sa fie de minimum 10 ani vechime. Restul de bani pentru achizitia unei masini noi va putea fi achitat cash, prin credit sau leasing.

Distribuie acest articol!