Renault Wind - Twingo in versiune CC
03.02.2010
        
Distribuie acest articol!   

Opel Tigra TwinTop va avea o replica inedita de la Renault: Wind este un coupe-roadster cu doua locuri, care va fi lansat oficial la Salonul de la Geneva. Masoara doar 3,83 metri in lungime si a fost conceput pe platforma noului Twingo. De altfel, Wind este versiunea Twingo CC (coupe-cabriolet), anuntata de Renault inca de la lansarea noii generatii a mezinei sale.

Marea atractie a lui Renault Wind este pavilionul rigid retractabil. Este construit dintr-o singura bucata, care se deschide in doar 12 secunde, prin actionare electrica. Modelul se adreseaza tinerilor si, in general, celor care isi doresc nu doar un automobil compact atractiv, ci si o decapotabila suficient de practica pentru utilizarea zilnica.

Deocamdata Renault n-a difuzat prea multe detalii tehnice, urmand ca acestea sa fie cunoscute la momentul premierei de la Geneva. Se stie ca portbagajul are un volum de 270 litri. Cat despre motorizari, Wind ar putea prelua propulsorul 1.2 TCe de 100 CP de la Twingo GT sau cel de 1.6 litri de 133 CP de pe Twingo RS. Ramane sa aflam, asadar, toate detaliile la Geneva, acolo unde Renault va prezenta inca un cabriolet, noul Megane CC.

Distribuie acest articol!