Care sunt cele mai faimoase nume din Formula 1
25.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Asociatia echipelor din Formula 1 (FOTA) si diriguitorii Marelui Circ (Formula One Management) au comandat un studiu, cu scopul de a afla cele mai populare nume de piloti si echipe din campionat. Denumit oficial 2010 LG Global Fan Survey, sondajul a beneficiat de raspunsurile a nu mai putin de 90.000 de fani din 174 de tari din intreaga lume.

In privinta echipelor, Ferrari s-a impus cu 30,1% din totalul voturilor, al doilea team fiind Mclaren, cu 19,1%. Podiumul a fost completat de Brawn (Mercedes GP), cu 10,1% din voturi. In topul celor mai faimosi piloti de Formula 1 se afla Michael Schumacher, cu 19,5% din voturi. La 41 de ani si dupa o pauza competitionala de cativa ani, germanul se mentine, asadar, in fruntea preferintelor fanilor. El este secondat de spaniolul Fernando Alonso, care a acumulat 9,7% din voturi. Al treilea s-a clasat, paradoxal, Kimi Raikkonen, cu 7,2%. Spunem paradoxal pentru ca, intre timp, finlandezul a plecat din F1, concurand anul acesta in WRC.

De remarcat ca acesta este cel mai mare sondaj realizat vreodata, avand ca tema Formula 1. Reprezentantii FOTA au anuntat ca rezultatele vor fi folosite pentru imbunatatirea spectacolului in campionat. Apropo de acest aspect, fanii au fost chestionati si in legatura cu modificarea sistemului de punctaj, 45% fiind de acord cu aceasta schimbare, in timp ce 14% nu o agreaza. Peste jumatate dintre respondenti cred ca circuitele clasice, precum Monte Carlo, Monza, Spa, Silverstone sau cele din Germania sunt cruciale pentru succesul Formulei 1.

Distribuie acest articol!