Citroen GQ - un concept pe gustul barbatilor
05.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

In ziua in care majoritatea jurnalistilor porneau pe drumul de intoarcere acasa de la Geneva, surpriza: Citroen a prezentat primele imagini si informatii despre… un nou concept! Se numeste GQ si este creatia echipei de stilisti ai constructorului francez, coordonati de Mark Lloyd, la propunerea lui Dylan Jones, redactorul sef al revstei britanice GQ. Pentru cei care nu stiu, aceasta este una dintre cele mai apreciate publicatii pentru barbati din Marea Britanie, considerata de multi echivalentul masculin al celebrei reviste pentru femei Elle.

Dylan Jones le-a cerut celor de la Citroen o noua interpretare in categoria "grand tourisme", care sa fie practica, atragatoare si aparte. Rezultatul este un coupe cu 4 usi care reuseste sa combine alura masiva si agresiva cu eleganta discreta, asa cum trebuie sa fie un automobil pe gustul barbatilor. GQbyCITROEN este prezentat la scurt timp dupa ce Citroen a dezvaluit conceptul Survolt, la Geneva. Spre deosebire de acesta, GQ nu a fost expus la salonul elvetian. In schimb, va fi prezentat pe larg in numarul pe aprilie al revistei GQ. Mai multe detalii se gasesc si pe website-ul dedicat, al carui link il gasiti mai jos.

Mecanica este dezvoltata in jurul unei platforme hibrid plug-in, in care motorul termic este de 1,6 litri, in 4 cilindri, cu injectie directa, asociat cu un motor electric alimentat de baterii reincarcabile. Performantele sunt excelente: acceleratie 0-100 km/ora in doar 4,5 secunde, in conditiile enisiilor de CO2 limitate la 80 g/km. Viteza maxima este de 250 km/ora.

GQ este un concept virtual (aici avem, in parte, si explicatia absentei acestuia de la Geneva). Acest aspect se observa cel mai mult la interior, care poarta semnatura lui Patrick Grant, director de creatie al casei londoneze E. Tautz. Nu ne-ar surprinde, insa, daca viitorul DS5 de la Citroen s-ar inspira din acest GT care arata, trebuie sa recunoastem, teribil de bine!

Distribuie acest articol!