Formula 1: un nou sezon, cu noi reguli
10.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2010 din Formula 1 incepe saptamana aceasta, prin disputarea primului Mare Premiu, cel din Bahrein. Pe scurt, cele mai importante noutati sunt urmatoarele: trei noi echipe pe grila de start, revenirea lui Michael Schumacher, care va alerga pentru Mercedes, campionul mondial en titre Jenson Button mutat la McLaren, Fernando Alonso la Ferrari si cinci piloti debutanti in Marele Circ.

Noutati sunt si in privinta regulamentului, cele mai importante fiind interzicerea realimentarii in timpul cursei si nou sistem de punctaj. Prin urmare, rezervoarele masinilor si-au dublat capacitatea, in timp ce strategiile pentru cursa vor viza de-acum doar schimbul de pneuri. Cat priveste acordarea punctelor, la fiecare cursa vor fi recompensati primii 10 clasati, cu cate 18 puncte, respectiv 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1.

Alte noutati vizeaza dimesiunile pneurilor, iar numarul de seturi pe care un pilot le poate utiliza intr-un weekend a scazut de la 14 la 11. Greutatea minima admisa a monoposturilor, cu pilotul la bord, insa fara carburant, a crescut de la 605 la 620 kg. Un pilot poate folosi maximum opt motoare intr-un sezon, iar depasirea acestui numar se penalizeaza dublu, prin retrogradarea cu 10 pozitii pe grila de start atat in cursa pentru care a fost schimbat motorul, precum si in urmatoarea cursa.

Distribuie acest articol!