Girl-power in desert, cu angajatele Daimler
24.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Bettina Singhartinger si Andrea Spielvogel, doua angajate Daimler AG, au pornit din Stuttgart la volanul unui Mercedes-Benz Viano 4MATIC pentru a se inscrie in raliul dedicat femeilor, Aicha des Gazelles. Dupa o scurta calatorie pe mare intre Sete, Franta si Tangiers, Maroc, urmata de prezentarea echipei si de verificarea tehnica, din 18 martie, raliul Aicha des Gazelles va debuta si se va incheia in Essaouria pe coasta atlantica a Marocului la data de 27 martie 2010. “Am un enorm respect pentru provocarile ce vor urma,” a declarat Andrea Spielvogel, specialista in tehnologia informatiei. Colega sa Bettina Singhartinger, angajata in domeniul comunicarii, adauga: “Aceasta este, probabil, cea mai spectaculoasa aventura in care m-am inrolat vreodata.” O alta surpriza le asteapta chiar inainte de startul raliului: vasul cu participantele si cu echipamentul va fi primul care va acosta in noul port din Essaouria. Regele Marocului a confirmat ca le va intampina personal pe cele doua participante.

Raliul Aicha des Gazelles 2010 este organizat de femei pentru femei si se desfasoara sub patronajul regelui Marocului. Vor participa 30 de state, majoritatea africane. Ruta se intinde pe o distanta de 2.500 de kilometri si vor exista sapte etape. Spre deosebire de alte competitii de acest gen, conditia esentiala a concursului Rally des Gazelles este navigarea folosind doar harti, coordonate si o busola – fara suport GPS. In plus, nu este vorba de premierea celei mai rapide echipe, ci mai degraba de reusita echipei de a gasi cea mai scurta ruta intre punctele de control pe parcursul competitiei, in timpul avut la dispozitie. Vor exista si penalizari in cazul in care participantele vor devia de la directia stabilita, daca vor interveni cereri de asistenta tehnica sau daca vor fi omise unele puncte de control. In timpul celor doua etape de maraton, echipele petrec noptile in desert. Asistenta reciproca reprezinta una dintre particularitatile acestui raliu, existand si un scop umanitar. Toate castigurile vor fi directionate catre o fundatie de caritate ce urmareste sustinerea unor clinici mobile, a unor orfelinate si constructia unor fantani in Maroc. De asemenea,“gazelele” aduc, in fiecare an in Maroc, tone de articole donate, pe care le impart pe parcursul evenimentului.

Autovehiculele Mercedes-Benz au avut succes inca de la editia de anul trecut. La cel de-a 19-lea eveniment de acest gen, singurul raliu dedicat femeilor, cele doua femei pilot, Jeanette James si Anne-Marie Ortola au castigat primul loc la categoria lor, cu un Mercedes-Benz Viano 4MATIC. Acest duo franco-irlandez a castigat premiul special pentru prima participare in cadrul acestei clase. In acest an, cele doua profesioniste vor pilota din nou pentru Daimler – de aceasta data la volanul unui Mercedes-Benz Sprinter 4×4.

Oportunitatea oferita celor doua amatoare, Andrea Spielvogel si Bettina Singhartinger, de a se afla la linia de start a reprezentat rezultatul unei competitii interne realizate de Daimler AG. “Cautam doamne pilot!” – acesta a fost anuntul online din ianuarie, prin care Daimler si-a invitat angajatele sa aplice pentru participarea la raliul Aicha des Gazelles. Mai mult de 200 au raspuns, iar 12 dintre acestea au fost selectionate la final. Andrea Spielvogel si Bettina Singhartinger au fost cele doua castigatoare.

Andrea Spielvogel si Bettina Singhartinger vor pilota, in cadrul raliului din acest an, un Mercedes-Benz Viano 4MATIC, pentru Daimler. Acest autovehicul cu tractiune integrala, cu specificatii standard, a fost folosit si anul trecut in cadrul raliului; a fost supus unei revizii complete si a suferit modificari minore pentru optimizarea capacitatilor necesare cursei din cadrul evenimentului din acest an. Lista de articole aditionale pentru modelul diesel Viano de 150 CP cu patru cilindri, include o caroserie rollover, scaune speciale pentru raliu, caroserie “underbody” rezistenta de aluminiu si anvelope speciale pentru nisip. Cel de-al doilea autovehicul de raliu, un Mercedes-Benz Sprinter 4×4, va fi pilotat de Ortola si James. Acest Sprinter este alimentat de motorul diesel standart de 3,0 litri, dezvoltand 190 CP, si dispune de transmisie automata, tractiune integrala si diferentiale care actioneaza la nivelul axelor antrenate. Modificarile pentru functionarea in desert vizeaza anvelope speciale, caroserie rollover, scaune speciale, rezistenta sporita a caroseriei.

Distribuie acest articol!