Noul Audi R15 plus TDI, testat intensiv
16.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Audi a declansat cursa de reveninre in varful ierarhiei la Le Mans, acolo unde s-a impus in ultimii ani, insa nu si in 2009, cand Peugeot i-a suflat victoria. Constructorul german a publicat primele informatii despre noul Audi R15 plus TDI, care este gata de lupta. Mai bine spus, este gata de teste, pentru ca pana la celebra cursa de 24 de ore va urma un amplu program de punere la punct, in Europa si SUA.

Noua masina a fost modificata pentru a corespunde noilor cerinte regulamentare ale clasei LMP1. Are partea frontala mai aerodinamica si dispune de aceeasi propulsie turbodiesel, furnizata de motorul V10 de 5,5 litri si circa 590 CP. Este, de fapt, o evolutie a modelului R15 TDI de anul trecut, pe care cei de la Audi au incercat sa il eficientizeze din punct de vedere aerodinamic, in contextul reducerii puterii, prin regulament.

Pana la editia de anul acesta a celebrei curse de anduranta, programata pe 12-13 iunie, R15 plus are un program de teste in toata regula. Primele tururi de pista le-a parcurs deja la inceputul acestei luni, pe circuitul de teste Audi de la Neustadt, iar in calendar sunt prevazute alte doua saptamani de teste in SUA. Apoi, Audi Sport Team Joest va participa cu noua masina la cursele de 8 ore de la Le Castellet (Franta), pe 11 aprilie, si de 1.000 km de la Spa-Francorchamps (Belgia), pe 9 mai.

Distribuie acest articol!