Politia are radare noi, nedetectabile
01.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Atentie, soferi! Incepand de astazi, detectorul de radar s-ar putea sa nu va mai fie de niciun folos, pentru ca politia rutiera este dotata cu aparate radar noi, ultraperformante. Cele 450 de aparate de tip Bee III, produse de firma britanica Traffic Safety Systems, functioneaza in banda K si au fost montate pe automobile Dacia Logan ale politiei, in intreaga tara.

Noile radare au o capacitate de stocare a datelor mult mai mare, de pana la 60 de ore, iar imaginile vor fi pastrate pentru o perioada mai lunga de timp si nu pot fi sterse pe loc, ca in cazul vechilor aparate radar, fiind ulterior descarcate intr-o arhiva a Politiei Rutiere.

De asemenea, noile radare functioneaza indiferent daca masina politiei se depaseaza sau stationeaza. Ele pot functiona in stand-by, astfel ca nu pot fi semnalate in timp util de detectoarele de radar. In cazul unui vehicul care circula cu viteza mai mare decat limita legala, radarul poate fi activat imediat, printr-o comanda manuala, ceea ce face ca semnalul detectorului sa fie tradiv. Aceste aparate sunt montate pe noile masini Logan MCV cu insemnele politiei. Noile radare pot inregistra si pe timp de noapte (cu infrarosu), iar raza de actiune este de pana la 1,6 km.

Distribuie acest articol!