Renault are un nou responsabil cu designul exterior, adus de la GM
09.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

La Renault se produce un adevarat schimb de generatii, in privinta stilistilor. Dupa sosirea olandezului Laurens van den Acker, de la Mazda, in urma cu un an, in locul lui Patrick Le Quement, un alt nume greu se alatura acum echipei Renault.

Chiar daca nu este foarte cunoscut, Anthony Lo (45 ani) are o cariera remarcabila, la nivel international. Absolvent al Colegiului Regal de Arta din Londra, Lo a debutat la Lotus, in 1987. A lucrat si pentru Audi, timp de trei an, incepand din 1990, dupa care a plecat la Mercedes. Aici a desenat conceptul F200, care a stat la baza noii Clase S, iar in 2000 a plecat, impreuna cu amicul sau Michael Mauer (autorul modelului SLK), la SAAB. Ulterior a fost avansat responsabil cu designul avansat la GM Europe, pozitie pe care a ocupat-o pana in momentul plecarii le Renault. Printre creatiile sale din ultimul deceniu se numara SAAB Aero X, 9-X, 9-5 si conceptul Opel GTC (2006).

Demisia lui Anthony Lo este surprinzatoare, pentru ca vine intr-un moment in care situatia pentru GM Europe pare ca s-a clarificat. La fel de surprinzatoare, pentru unii, este si optiunea sa pentru Renault. El va fi responsabil cu designul exterior la constructorul francez, urmand sa-i fie subordonat vicepresedintelui responsabil cu designul Laurens van den Acker.

Distribuie acest articol!