Victorie pentru Dacia Duster, la Rallye Aicha des Gazelles

31 martie 2010, Sursa: DaciaLa volanul unui exemplar Dacia Duster special pregatit pentru curse, Isabelle Charles, responsabila de design culori si materiale a Daciei Duster, s-a clasat prima la Raliul Gazelelor (Rallye Aicha des Gazelles). Cel de-al doilea vehicul Duster care a participat la Raliul Gazelelor, pilotat de Nathalie Descout, coordonatoarea campaniei publicitare Dacia Duster la nivel mondial, s-a clasat pe pozitia a patra.

Astfel, cu doar cateva zile inainte de lansarea comerciala, Dacia Duster a reusit sa-si demonstreze performantele in teren accidentat, precum si robustetea si fiabilitatea pe dunele de nisip si pe suisurile si coborasurile Muntilor Atlas din Maroc. Raliul Gazelelor este o intrecere originala si atipica, singura cursa auto 100% feminina, cu o abordare originala a competitiei auto: nu conteaza viteza, ci numarul cat mai mic de kilometri parcursi. Ea presupune utilizarea unor instrumente simple – Gazelele au la dispozitie o busola si doua harti 1:100.000 si 1:250.000. Acestea trebuie sa dea dovada de multa ingeniozitate si spirit strategic: pentru a uni punctele de trecere obligatorii, Gazelele isi stabilesc ele insele traseul, tinand cont de constrangerile reliefului.

Dacia Duster, noua masina de teren de la Dacia, s-a clasat prima la Raliul Gazelelor, la categoria crossover. Isabelle Charles si coechipiera Douania Bennani (echipajul 315) au obtinut victoria, totalizand 923,04 km de penalizari. La volanul celei de-a doua masini Dacia Duster participante la Raliul Gazelelor,  Nathalie Descout si Dorothee Topin (echipajul 316) au obtinut, la prima lor experienta in raliuri, locul 4, cu 2.203,9 km de penalizari.