Victorie pentru Dacia Duster, la Rallye Aicha des Gazelles
31.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

La volanul unui exemplar Dacia Duster special pregatit pentru curse, Isabelle Charles, responsabila de design culori si materiale a Daciei Duster, s-a clasat prima la Raliul Gazelelor (Rallye Aicha des Gazelles). Cel de-al doilea vehicul Duster care a participat la Raliul Gazelelor, pilotat de Nathalie Descout, coordonatoarea campaniei publicitare Dacia Duster la nivel mondial, s-a clasat pe pozitia a patra.

Astfel, cu doar cateva zile inainte de lansarea comerciala, Dacia Duster a reusit sa-si demonstreze performantele in teren accidentat, precum si robustetea si fiabilitatea pe dunele de nisip si pe suisurile si coborasurile Muntilor Atlas din Maroc. Raliul Gazelelor este o intrecere originala si atipica, singura cursa auto 100% feminina, cu o abordare originala a competitiei auto: nu conteaza viteza, ci numarul cat mai mic de kilometri parcursi. Ea presupune utilizarea unor instrumente simple – Gazelele au la dispozitie o busola si doua harti 1:100.000 si 1:250.000. Acestea trebuie sa dea dovada de multa ingeniozitate si spirit strategic: pentru a uni punctele de trecere obligatorii, Gazelele isi stabilesc ele insele traseul, tinand cont de constrangerile reliefului.

Dacia Duster, noua masina de teren de la Dacia, s-a clasat prima la Raliul Gazelelor, la categoria crossover. Isabelle Charles si coechipiera Douania Bennani (echipajul 315) au obtinut victoria, totalizand 923,04 km de penalizari. La volanul celei de-a doua masini Dacia Duster participante la Raliul Gazelelor,  Nathalie Descout si Dorothee Topin (echipajul 316) au obtinut, la prima lor experienta in raliuri, locul 4, cu 2.203,9 km de penalizari.

Distribuie acest articol!