A fost aleasa Masina Anului 2010 in Lume
01.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Astazi a fost anuntata, in cadrul Salonului de la New York, castigatoarea prestigiosului trofeu Masina Anului 2010 in Lume (2010 World Car of the Year – WCOTY). Dupa ce, in ianuarie, a fost stabilita lista scurta, cu 10 candidate, juriul international format din 59 de jurnalisti de specialitate din 25 de tari, a stabilit, in urma cu o luna, cele trei finaliste dintre care a fost aleasa invigatoarea de astazi: Mercedes-Benz Clasa E, Toyota Prius si Volkswagen Polo.

Castigatoarea din acest an a ravnitului titlu este Volkswagen Polo. Micul model german a punctat la capitolul dotari, calitate, look, manevrabilitate si siguranta si este, in opinia celor din juriu, “un supermini briliant”. Pentru Polo, acest trofeu este a doua incoronare la nivel international, dupa ce, la finele anului trecut, a castigat si titlul de Masina Anului 2010 in Europa. Iar pentru Volkswagen, acesta este al doilea succes consecutiv la WCOTY (in 2009 a castigat acelasi titlu, cu Golf).

De altfel, Grupul Volkswagen a inregistrat anul acesta un succes major, impunandu-si modele in trei din cele patru finale. Astfel la categoria modelelor sportive, World Performance Car of the Year, castigator a fost declarat Audi R8. Celelalte doua finaliste ale acestei categorii au fost Ferrari California si Porsche 911 GT3. In fine, la categoria automobilelor ecologice, World Green Car, linia diesel BlueMotion de la VW s-a impus in fata hibrizilor niponi Honda Insight si Toyota Prius.

Singurul trofeu care le-a scapat germanilor de la VAG a fost cel care premiaza designul, World Design Car of the Year, unde s-a impus Chevrolet Camaro. Celelalte finaliste ale acestei sectiuni au fost Citroen C3 Picasso si Kia Soul.

Distribuie acest articol!