Citroen Metropolis Concept, desenat in China
20.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cu doar cateva zile inaintea debutului oficial, programat in cadrul Salonului de la Beijing, Citroen a dezvaluit primele imagini cu nou sau prototip, Metropolis. Este primul model conceput in cadrul centrului de design al grupului PSA infiintat la Shanghai, cu doi ani in urma.

Conceptul are si un rol simbolic, demonstrand interesul pe care Citroen il arata in continuare pentru China, cea mai mare piata auto din lume la ora actuala, unde constructorul francez este prezent de mai bine de doua decenii. Anul trecut, Citroen a avut rezultate record aici, cu un total de 165.000 de livrari, in crestere cu 57,5% fata de 2008 – peste cresterea pietei, care a fost de 54%.

Citroen Metropolis Concept este o limuzina de dimensiuni mari, dezvoltata pe platforma tehnica folosita la C6 si Peugeot 407, pe care PSA o utilizeaza in China, in cadrul colaborarii cu cei de la Dongfeng Auto. Propulsia hibrida combina un motor V6 de 2,0 litri pe benzina, de 272 CP, cu un motor electric. Puterea totala ajunge pana la 460 CP. Transmisia este in 7 trepte cu dublu ambreiaj, iar tractiunea este integrala.

Mai lung decat un Mercedes Clasa S si la fel de lat ca un Maybach, prototipul constituie un indiciu in privinta preocuparilor Citroen fata de segmentul limuzinelor de lux, acolo unde nu a excelat in ultimii ani.

Distribuie acest articol!