Continua seria neagra pentru Toyota
21.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Scandalul pedalei care accelereaza necontrolat s-a soldat cu rechemarea in service a nu mai putin de 8 milioane de automobile, o amenda record de 16,4 milioane de dolari, data de Departamentul de Transporturi din SUA, dar si cu cel putin 180 de plangeri si 57 de procese demarate impotriva companiei Toyota. Problemele constructorului japonez nu se opresc, insa, aici. Desigur, ne referim la efectele pe termen lung, ce vizeaza imaginea brandului, pana mai ieri un etalon al calitatii si fiabilitatii. Si nu numai la atat…

In plus, curand s-a anuntat oficial ca Toyota va rechema 10.000 de unitati Lexus GX460 vandute pe piata din America de Nord. Ulterior acestui anunt, rechemarea a fost extinsa si in Europa, unde Toyota va rechema pentru remedieri in service alte 7.500 de exemplare Toyota Land Cruiser 150 (Prado) si Lexus GX460 (foto), cele mai multe dintre ele vandute pe piete din Europa de Est. Chiar daca modelul Lexus nu reprezinta o pondere foarte mare in totalul vanzarilor Toyota, noua rechemare nu face decat sa afecteze si mai mult reputatia firmei japoneze.

Aceasta noua rechemare a fost determinata de un test publicat de revista americana Consumer Reports, care semnala riscul mare de rasturnare, atunci cand Lexus GX460 vireaza brusc la viteze ridicate. Toyota a suspendat productia acestui model 4×4 si a pus in practica o solutie rapida de remediere a deficientelor semnalate (reprogramarea sistemului electronic de control al stabilitatii). De asemenea, a anuntat ca va efectua teste de securitate pe toate modelele SUV din gama. Chiar daca reactia constructorului a fost foarte prompta, Toyota risca acum o noua amenda in SUA.

Distribuie acest articol!