Cooperarea dintre Renault Nissan si Daimler: cine si ce are de castigat
11.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce primele zvonuri aparusera la finele anului trecut, zilele acestea speculatiile au fost confirmate de anuntul oficial: Alianta Renault Nissan si Daimler AG au incheiat un parteneriat strategic. Dincolo de schimbul de capitaluri proprii, care va oferi Aliantei Renault Nissan o participatie de 3,1% in cadrul Daimler si lui Daimler 3,1% din Renault, respectiv un pachet de 3,1% din Nissan, care este, de fapt, scopul acestei cooperari?

Cel mai important obiectiv il costituie dezvoltarea unei platforme tehnice comune, care isi va face aparitia in 2013 si va fi folosita pentru a treia generatie Twingo de la Renault, cat si pentru noile modele smart ForTwo si ForFour. Daimler va mai prelua motoare mici, in 3 sau 4 cilindri, de la Renault Nissan, pe care le va folosi la viitoarele modele compacte Mercedes. Pe scurt, interesul celor de la Daimler il reprezina modelele de mici dimensiuni si unele motoare diesel sau pe benzina din aceasta categorie. In sens invers, motoarele in 4 sau 6 cilindri pe benzina si diesel de la Mercedes vor fi folosite si pe modelele Infiniti (filiala de lux de la Nissan).

Inginerii celor doua grupuri isi vor concentra eforturile pentru dezvoltarea, in comun, a unor noi propulsoare, inclusiv a celor electrice, iar cooperarea va intra si pe terenul vehiculelor comerciale.

Distribuie acest articol!