Filtrele de habitaclu se afla in centrul noii campanii Bosch
23.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

In urma succesului inregistrat anul trecut de campania Bosch Alege accesoriile potrivite. Piesele auto Bosch pentru masina ta, concernul german a decis continuarea campaniei de constientizare a conducatoarelor auto asupra importantei in trafic a anumitor accesorii auto. Astfel, dupa ce in 2009 a pus accent pe stergatoare, acumulatori si becuri, in 2010 vine randul altor accesorii. Prima parte a campaniei Bosch, care se desfasoara in lunile aprilie si mai 2010, isi propune sa evidentieze importanta filtrelor de habitaclu.

Bosch este prima companie din domeniul pieselor si echipamentelor auto care s-a adresat exclusiv femeilor. Campania de constientizare a concernului german pune accent pe diferite produse care au o contributie importanta la siguranta, sanatatea si confortul soferului si a pasagerilor, Bosch stiind ca pentru femei, aceste elemente sunt esentiale. Firma germana a ales ca in lunile aprilie si mai sa puna accent pe filtrele de habitaclu, deoarece calitatea imbunatatita a aerului sporeste capacitatea de concentrare a soferului si ajuta la protejarea sanatatii copiilor, Bosch recomandand schimbarea filtrului la sfarsitul fiecarei ierni.

Majoritatea autoturismelor sunt echipate cu filtre de habitaclu care protejeaza pasagerii impotriva emisiilor poluante din aerul admis in autovehicul. Masinile cu instalatie de climatizare, de exemplu, sunt echipate intotdeauna si cu un filtru de habitaclu. Daca filtrele sunt uzate din cauza substantelor nocive captate, acestea nu isi mai pot indeplini functia de filtrare. In plus, substantele nocive acumulate formeaza un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Particulele filtrate sunt, in acest caz, eliberate cu aerul distribuit in interiorul masinii. Din aceasta cauza, Bosch si majoritatea producatorilor de automobile recomanda schimbarea filtrului de habitaclu la 15.000 km, pentru a asigura in interiorul autovehiculului un aer proaspat si sanatos. Calitatea aerului este esentiala deoarece afecteaza direct capacitatea de concentrare a soferului. Deoarece, in timpul toamnei si iernii, filtrul de interior este puternic solicitat din cauza umiditatii, iar odata cu inceperea sezonului de raspandire a polenului, capacitatea de filtrare trebuie sa poata fi utilizata la maxim, Bosch recomanda schimbarea filtrului la sfarsitul fiecarei ierni.

Filtrele de habitaclu Bosch sunt disponibile in doua game: standard sau cu carbon activ. Filtrele de habitaclu standard  absorb pana la 100% din polenul si particulele de praf. Filtrele de habitaclu cu carbon activ aduc un plus de confort pasagerilor, prin stratul suplimentar de carbon activ care absoarbe gazele si substantele daunatoare.

Distribuie acest articol!