GM returneaza imprumuturile si anunta noi investitii
22.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Presedintele General Motors, Ed Whitacre, a anuntat ca GM a efectuat ultima plata de 5,8 miliarde dolari catre Trezoreria SUA si banca Export Development Canada, returnand integral imprumuturile primite de la guvern, inainte de termen.

Anuntul a fost facut in cadrul unei ceremonii organizate in Kansas, cu ocazia investitiei de 257 de milioane dolari in centrele de asamblare GM din Fairfax, Kansas si Detroit Hamtramck. Investitia va pregati unitatea Fairfax pentru construirea noii generatii Chevrolet Malibu si va transforma locatia Detroit Hamtramck intr-o a doua sursa de furnizare a acestui model, astfel Chevrolet se va asigura ca va face fata cererii de pe piata pentru aceasta populara berlina de dimensiuni medii.

In cadrul demersului de lansare a noului GM, guvernele din SUA, Canada si din statul Ontario au furnizat imprumuturi de 8,4 miliarde dolari si au cumparat participatii ale noii companii. Plata efectuata acum, in valoare de 5,8 miliarde dolari, este ultima rambursare pentru aceste imprumuturi.

Uzina Fairfax construieste in prezent doua dintre cele mai bine vandute autovehicule GM, modelele Chevy Malibu si Buick LaCrosse. In primele trei luni ale acestui an, dealerii GM din SUA au livrat peste 49.000 de unitati Malibu si 14.000 de unitati LaCrosse, ceea ce reprezinta o crestere de 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ca raspuns la aceasta cerere accentuata, in luna februarie unitatea din Fairfax a adaugat un al treilea schimb, care se traduce prin aproximativ 1.050 de locuri de munca, iar numarul total de angajati la uzina depaseste cifra de 3.800.

Fairfax va deveni principala unitate de productie a noii generatii a modelului Malibu. Unitatea Detroit Hamtramck, care construieste modelul Buick Lucerne si Cadillac DTS, va fi echipata pentru a putea construi si ea modelul Malibu, astfel Chevrolet se asigura ca va putea face fata cererii de pe piata. Detroit Hamtramck va construi si autovehiculul electric Chevy Volt cu autonomie extinsa, care va fi lansat anul acesta. Pe 31 martie, uzina a sarbatorit un moment important, construirea primului autovehicul Volt pre-productie pe o linie de asamblare obisnuita.

Distribuie acest articol!