Infiniti QX sau noul Nissan Patrol in tinuta de gala
01.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

A doua generatie QX a fost prezentata saptamana aceasta, in premiera mondiala, in cadrul Salonului de la New York. Mai mare si mai robust decat predecesorul sau, QX56 este, de fapt, versiunea cu pretentii, comercializata sub sigla bradului de lux Infiniti, a noului Nissan Patrol.

La exterior, modificarile au fost facute la partea frontala si in spate, pentru a-i conferi apartenenta vizuala la familia Infiniti. In rest, caroseria este nemodificata. La fel ca la Patrol, sub capota se afla noul agregat V8 de 5,6 litri cu injectie directa, de 400 CP. Motorul este cu 25% mai puternic decat vechea generatie, dar si mai economic cu circa 10%. Transmisia este automata cu 7 rapoarte si ASC (Adaptive Shift Control).

Infiniti QX este oferit cu tractiune pe o punte sau integrala, aceasta din urma beneficiind de sistemul All-Mode 4WD, care dispune de trei moduri (Auto, 4H si 4L). La nevoie, pana la 50% din tractiune poate fi transferata spre puntea anterioara. Optional, suspensia poate fi comandata cu sistemul Hydraulic Body Motion Control.

Interiorul, tipic pentru un SUV luxos de mari dimensiuni (tapiterie din piele, sistem de entertainment, etc), poate gazdui 7 persoane. Optional, exista o versiune pentru 8 persoane. In SUA, vanzarile vor debuta in aceasta vara, la aceleasi preturi ca vechea generatie: 56.700 dolari pentru varianta 2WD, respectiv 59.800 dolari pentru 4WD.

Distribuie acest articol!