Luca di Montezemolo se retrage de la conducerea Grupului FIAT
21.04.2010
        
Distribuie acest articol!   

Luca Cordero di Montezemolo, in varsta de 62 de ani, se va retrage din functia de presedinte al Grupului FIAT, pozitie pe care o ocupa incepand din 2004. Dupa ce a detinut diferite functii in managementul constructorului italian de automobile, incepand din 1973, inclusiv pe cea de manager al echipei de Formula 1 Ferrari, di Montezemolo isi va pastra pe mai departe calitatea de membru in Consiliul de Supervizare si pe cea de presedinte la Ferrari.

Se pare ca decizia de retragere a fost luata in urma unor divergente cu presedintele marcii FIAT, Sergio Marchionne, privind strategia grupului. Conform altor surse, s-ar pare ca di Montezemolo planuieste sa intre in politica. Sub conducerea sa, FIAT a traversat criza mult mai bine decat alti constructori, reusind chiar sa incheie o alianta cu Chrysler, care ii va permite grupului italian sa intre pe piata americana.

Functia ramasa vacanta in urma retragerii va fi ocupata de vicepresedintele John Elkann, care detine si functia de presedinte la Exor, o firma din cadrul holdingului detinut de familia Agnelli, care controleaza 30% din FIAT. Elkann este fiul cel mare al lui Giovanni Agnelli, fostul presedinte de la FIAT, fiind desemnat succesor al acestuia, la moartea sa, in 2003.

Distribuie acest articol!