Acesta este cel mai scump automobil din lume
06.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase automobile din toate timpurile. A fost realizat in doar patru exemplare, dintre care doar doua au supravietuit pana in zilele noastre. Vorbim despre Bugatti Type 57SC Atlantic, modelul care detine acum titlul neoficial de cel mai scump automobil din lume.

Un exemplar se afla in colectia celebrului creator de moda Ralph Lauren, iar cel de-al doilea a apartinut neurochirurgului american Peter Williamson, un mare colectionar de Bugatti, decedat in 2008. Acest al doilea exemplar a fost vandut recent la o licitatie, stabilind un nou record in privinta pretului: peste 30 de milioane de dolari. De fapt, suma exacta nu a fost data publicitatii de catre casa de licitatie Gooding & Company, astfel ca se vorbeste de o suma cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de dolari. Nu se cunoaste nici noul proprietar al masinii, dar dupa toate probabilitatile este vorba de Muzeul Mullin Automotive din Oxnard, California.

Oricum, suma reprezinta un nou record in materie si surclaseaza net vechiul record, stabilit anul trecut, cand un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 a fost vandut la licitatie cu 12,2 milioane de dolari. Produs in 1936, exemplarul Bugatti Type 57SC Atlantic care i-a apartinut doctorului Williamson a fost primul din serie si se numara printre cele mai spectaculoase automobile clasice din lume, fiind premiat, de altfel, la editia din 2003 a celebrului Pebble Beach Concours d’Elegance.

Atlantic este un model derivat din prototipul Bugatti Aerolithe Electron Coupe si a facut senzatie atunci cand a fost prezentat, in 1935, la Salonul Auto de la Paris. Urmatorul model Bugatti, ca valoare, este un Royale Kellner Coupe produs in 1931, care a fost vandut la o licitatie, in 1987, pentru 8,7 milioane de dolari.

Distribuie acest articol!