BMW Motorsport revine in cursele de anduranta
13.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Pentru sezonul 2010, BMW Motorsport a ales sa participe la un program variat, cu accent pe intrecerile destinate automobilelor de productie in care compania are o traditie indelungata, plina de succese. Inscrierea noului BMW M3 GT2 largeste orizonturile campaniei BMW Motorsport. Dupa un debut de sezon incununat de succes in American Le Mans Series (ALMS), BMW va inscrie modelul GT sport ce dezvolta 500 CP si in sezonul 2010 care programeaza curse pe circuite din Europa.

Punctul de maxim interes al acestei stagiuni vor fi cursele clasice de 24 de ore de la Nurburgring (Germania) si Le Mans (Franta), in timp ce BMW va participa si la etapele din European Le Mans Series (LMS) si la anumite runde ce fac parte din calendarul Campionatului de Anduranta VLN la Nurburgring. De asemenea, anul acesta va consemna aparitia versiunii de curse a celei de-a patra generatii BMW M3, care va participa in ALMS, in timp ce BMW Team RBM va lua startul in World Touring Car Championship (WTCC) cu modelul BMW 320si. Promovarea si dezvoltarea tinerelor talente va continua prin intermediul campionatelor Formula BMW Europe si Formula BMW Pacific, in timp ce programul de curse destinat clientilor BMW – unul care se bucura de un real succes – va completa oferta BMW Motorsport pentru 2010.

In timp ce programul din ALMS al modelului BMW M3 GT2 va fi derulat in continuare de BMW Rahal Letterman Racing Team, BMW a decis ca responsabilitatea pentru cursele de 24 de ore, cele din Le Mans Series si din VLN sa fie delegata partenerului traditional pentru dezvoltare si testare, Schnitzer Motorsport. Echipa, condusa de Charly Lamm (Germania), are o traditie indelungata si plina de succese in competitiile destinate modelelor GT si este dornica sa revina in cursele de masini sport dupa opt ani in intrecerile de turisme.

Cursele de anduranta reprezinta un teritoriu familiar pentru BMW, cu multe performante importante, in care cel mai mare succes in aceasta categorie a fost reusit in 1999, cand echipa BMW Motorsport a obtinut victoria in clasamentul general al clasicei curse de 24 de ore de la Le Mans. Marca a fost reprezentata in categoria prototipuri de BMW V12 LMR, pilotat catre reusita istorica de Pierluigi Martini (Italia), Yannick Dalmas (Franta) si Joachim Winkelhock (Germania). La editia din acest an, BMW va participa cu modelul M3 GT2, care va lua startul intr-o categorie extrem de echilibrata, LM GT2.

Pentru a se putea pregati cat mai bine pentru cursele clasice din 2010, BMW va lua startul in Le Mans Series si in cateva etape din Campionatul de Anduranta VLN. In LMS, echipa este inscrisa sub titulatura BMW Team Schnitzer. Cinci etape – la Le Castellet (Franta), Spa-Francorchamps (Belgia), Portimao (Portugalia), Budapesta (Ungaria) si Silverstone (Marea Britanie) – alcatuiesc acest program. Etapele VLN de la Nurburgring constituie pregatirea perfecta pentru prima cursa de 24 de ore a sezonului, care are loc in perioada 15-16 mai, pe acelasi circuit Nordschleife.

Cea mai noua versiune de competitie a modelului BMW M3, construita de BMW M GmbH, are la baza versiunea de serie BMW Seria 3 Coupe si este propulsata de un motor V8 ce dezvolta 420 CP in varianta de productie. Pentru curse, performantele sportive si inovatiile tehnice ale modelului de serie BMW M3 au fost sporite, astfel ca BMW M3 GT2 are o putere maxima de aproximativ 500 CP, furnizata de un pachet general ce se anunta promitator.

Distribuie acest articol!