Circuit stradal inedit, la Sannicolau Mare
13.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Euroregiunea DKMT (Dunare – Cris – Mures – Tisa) este o organizatie europeana de colaborare transfrontaliera infiintata in 1997 intre Romania, Ungaria si Serbia. In componenta acesteia sunt incluse 9 judete invecinate din cele trei tari. Scopul cooperarii regionale consta in largirea relatiilor dintre autoritatile locale, promovarea contactelor economice, culturale, stiintifice si sportive dintre persoanele juridice si fizice din judetele si provinciile membre precum si colaborarea pentru integrarea in procesele moderne din Europa. In acest context se inscrie si competitia automobilistica Cupa DKMT, care se va desfasura sambata, 29 mai 2010, in organizarea Clubului Sportiv TimRacing Timisoara. Locul de desfasurare este orasul Sannicolau Mare, din Romania, localitate aflata la 65 km de Timisoara (RO), 50 km de Szeged (H), 150 km de Novi Sad (SRB).

Consiliului Judetean Timis va organiza, in perioada 28-30 mai, o serie de manifestari intitulate Zilele euroregiunii DKMT. In cadrul acestora, un punct important il va reprezenta circuitul auto de viteza Cupa DKMT din Orasul Sannicolau Mare, competitie organizata la propunerea si cu sprijinul direct al presedintelui Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc. Clubul Sportiv TimRacing propune pentru aceasta manifestare un nou format de competitie. Este vorba de intrecerea de viteza a doua automobile aflate in acelasi timp pe traseu, care iau startul simultan, dar diametral opus (sistem urmarire).

Competitia se va desfasura in centrul municipiului Sannicolau Mare, pe un circuit integral de asfalt in lungime de 2 km, startul si sosirea fiind amplasate in apropierea Primariei. Concursul este prevazut sa se desfasoare in doua manse a cate trei ture cronometrate cu aparatura speciala furnizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS). Materialul de concurs este alcatuit numai din masini de competitie, pregatite si echipate conform normelor de securitate ale Federatiei Internationale a Automobilului (FIA). La aceasta competitie vor fi invitati in primul rand piloti din regiunea DKMT. Pe perioada concursului, masinile vor putea fi admirate in parcul tehnic, amplasat in apropierea traseului de concurs. Spectacolul va fi asigurat de configuratia traseului suficient de virajat, dar avand si unele portiuni de aliniament, astfel ca participantii sa-si puna in valoare maiestria si calitatea materialului sportiv. Participantii sunt automobilisti licentiati din cele trei tari.

Distribuie acest articol!