Demonstratie ratata la Volvo, tocmai in fata presei
09.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cosmarul oricarui specialist in relatii publice este ca lucrurile sa mearga prost intr-un eveniment organizat pentru presa. Tocmai asta s-a intamplat zilele trecute la Volvo, constructor renumit pentru siguranta automobilelor sale. Presa era invitata la o demonstratie cu noul Volvo S60 dotat cu un revolutionar sistem de franare automata in caz de coliziune, care constituie principala atractie a acestui model.

Scenariul a prevazut lansarea automobilului cu 35 km/ora, spre un camion de 38 de tone aflat in stationare. Sistemul ar fi trebuit sa identifice iminenta impactului si sa franeze in timp util, evitand coliziunea. N-a facut-o…

Sub privirile numerosilor jurnalisti, echipati cu aparate foto si camere video, a urmat o busitura de toata frumusetea, in urma careia partea frontala a minunatului Volvo S60 model 2011 a fost facuta zob. La bord nu s-a aflat nimeni, asa ca vorbim dar de pagube materiale. Ma rog, si de o imagine cam sifonata. A fost singurul test care a dat gres in cadrul demonstratiei, dar si singura inregistrare video de la eveniment care a facut deja inconjurul lumii, pe internet.

Volvo a venit mai apoi cu explicatiile: o eroare umana in pregatirea acestui exemplar de teste, din seria de preproductie. Se pare ca sistemul anti-coliziune nu a functionat corect din cauza unei baterii descarcate. Tot raul are, insa, si un bine: neasteptata coliziune a demonstrat capacitatea caroseriei de a absorbi socurile, in cazul unui impact frontal.

Distribuie acest articol!