Ferrari Formula Rossa, pentru cei mai curajosi fani ai calutului cabrat
09.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari a prezentat joi, la Barcelona, un nou bolid: Formula Rossa. Vopsit in culorile echipei de Formula 1, este conceput sa transporte patru persoane si sa ruleze cu pana la 240 km/ora si este capabil de acceleratii superioare tuturor modelelor de strada realizate de Ferrari. Atat de brutale sunt acceleratiile, incat ocupantii trebuie sa poarte ochelari speciali, pentru a se proteja de curentul puternic de aer. Asta pentru ca Formula Rossa are caroseria deschisa!

De fapt, Formula Rossa nu este tocmai un automobil, ci un carusel. A fost prezentat oficial la Barcelona, insa va rula doar la Abu Dhabi, in Ferrari World, primul parc tematic al legendarului constructor italian. Patru astfel de vehicule vor fi legate, formand un "trenulet" care va lua la bord 16 persoane. Traseul masoara 2,07 km si constituie cel mai rapid rollercoaster din lume. Ajunge de la 0 la 100 km/ora in doar doua secunde, iar pasagerii sunt catapultati pana la inaltimea de 52 metri cu o acceleratie de 1,7 G, zona de start fiind echipata cu un sistem de propulsie care dezvolta 20.800 CP!

Cei de la Jack Rouse Associates, care au proiectat Formula Rossa, au declarat ca cea mai grea provocare a fost de a asigura securitatea si confortul pasagerilor care se vor incumeta sa se urce in cel mai rapid montagne russe din lume. Noul "Disneyland al iubitorilor de Ferrari" este situat pe insula artificiala Yas, in vecinatatea circuitului de Formula 1, intre coasta, orasul Abu Dhabi si Dubai, urmand sa fie inaugurat in cursul acestui an.

Distribuie acest articol!