Mazda6 facelift a fost lansata oficial in Europa
12.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Inca de la lansarea versiunii curente, Mazda6 s-a bucurat de un real succes, pana la sfarsitul anului 2009 fiind vandute 281.000 de unitati la nivel global, dintre care 138.000 in Europa. In doar doi ani de la lansare, Mazda6 a castigat 32 de premii printre care si 13 trofee Masina anului. Mazda6 facelift dezvolta punctele forte ale predecesorului sau, cu accent pe sportivitate si placerea de a conduce, eficienta consumului de combustibil si rafinamentul interiorului, crescand totodata si performantele de siguranta si mediu. Modelul este deja disponibil in Romania.

La exterior, Mazda6 facelift integreaza noua grila frontala a gamei iar farurile si lampile au fost redesenate, pentru a accentua sportivitatea si identitatea premium. Aspectul atletic este completat de liniile fluide atent demarcate care traverseaza noua grila, aripile si capota. In plus, au fost introduse jante noi de 17 si 18 inch mai usoare cu un kilogram fata de versiunea anterioara si cu aspect tridimensional. Gama de culori include zece nuante, dintre care doua noi la nivelul intregii linii Mazda – Clear Water Blue Metallic si Midnight Bronze Mica si cu alte doua speciale pentru acest model – Graphite Mica si Black Mica.

La interior, accentul este pus pe rafinament si confort. Calitatea este subliniata de noile materiale de bord si de noi modele de tapiterie. Comenzile sistemului de climatizare si de sunet precum si manerele portierelor au fost incadrate de inele cromate iar o noua nuanta de negru este folosita la finisaje. In plus, pentru o functionalitate si o manevrabilitate crescuta, pozitia comenzilor pe volan a fost revizuita, fiecare comanda avand o singura functie. Zgomotele resimtite in habitaclu au fost totodata reduse gratie noii suspensii ce ofera stabilitate si manevrabilitate crescuta.

Pentru Mazda6 facelift vor fi disponibile 6 motorizari. Noul propulsor de 2,0 litri DISI pe benzina genereaza 155 CP si un cuplu de 195 Nm, este mai economic si mai curat, producand cu 4,2% mai putine emisii decat motorul de 2,0 litri pe care il inlocuieste. Transmisia automata in 5 trepte a fost adaptata pentru noul motor pe benzina, facilitand o combinatie optima a consumului si emisiile scazute. Versiunile imbunatatite ale motoarelor de 1,8 si 2,5 litri completeaza linia pe benzina, in timp ce motorizarea MZR-CD 2,2 litri, turbo diesel este disponibila in 3 trepte de putere – de la 129 CP la 180 CP. Pentru variantele cu cele mai mari trepte de putere, turbina a fost micsorata, generand astfel mai multa putere la turatii mai mici. Toate motorizarile respecta normele Euro 5.

Pentru a spori stabilitatea si confortul, Mazda6 facelift prezinta un sasiu imbunatatit si noi elemente de siguranta. Dotarile standard de siguranta pasiva includ 6 airbag-uri, tetiere active si pedalier deformabil, iar cele active cuprind sistemul ABS, distributia electronica a fortei de franare (EBD), sistemele DSC si TCS (controlul dinamic al stabilitatii respectiv sistemul de control al tractiunii), ESS (sistem ce aprinde luminile de avarie la franari bruste), si RVM (pentru monitorizarea partii din spatele autovehiculului). In premiera a fost introdusa functia de asistenta la urcare (HLA) ce va usura plecarea din rampa. In momentul in care autovehiculul se afla in rampa, sistemul calculeaza gradul de inclinare prevenind prin franare automata deplasarea in spate.

Distribuie acest articol!