Primul BMW cu tractiune fata se va lansa in 2013
17.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

BMW va concura in segmentul premium mini cu un nou model de intrare in gama, care va avea, in premiera, tractiunea pe puntea fata. Este vorba de viitoarea Serie 1, care isi va face aparitia in 2013 si va concura cu viitorul Audi A2 si Clasa A de la Mercedes-Benz. Noul BMW va fi dezvoltat pe platforma urmatoarei generatii MINI.

Interesant este faptul ca BMW va pastra denumirea de Seria 1 pentru nou model, iar clientii vor putea opta intre versiunea cu tractiune pe fata sau cea cu tractiunea spate. Chiar daca se vor comercializa sub acelasi nume, cele doua familii de modele se vor diferentia prin setari si preturi, sustine revista Autocar. Varianta cu tractiune clasica, pe spate, va fi mai scumpa si va beneficia de o calitate superioara. In acelasi timp, versiunea cu tractiunea fata are scopul de a atrage noi clienti, din randurile celor care apreciaza automobilele cu interior spatios si flexibil, placute la condus si mai ieftine ca intretinere.

Ca arhitectura, viitorul BMW cu tractiune fata va fi un hatchback cu 5 usi. Ulterior este planuita si o versiune ceva mai sportiva, care sa concureze cu noul Audi A1. Cei de la BMW nu-si fac griji ca Seria 1 cu tractiune fata ar putea lua din clientela MINI, a carui noua generatie va fi lansata in 2014. Ei spun ca fiecare brand are o imagine clar conturata si ca studiile intreprinse in acest sens au aratat ca BMW si MINI au clienti diferiti. O sursa din interiorul BMW, citata de Autocar, a dat ca exemplu succesul de la Volkswagen si Audi, intr-o situatie similara, cu Golf, respectiv A3.

Distribuie acest articol!