Uneori, masinile rezista si la aterizari ciudate
14.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Binecunoscutele teste la impact aproape ca au devenit o rutina pentru constructorii de automobile. Toti fabricantii sunt preocupati sa asigure un grad cat mai ridicat de securitate pentru pasageri si, mai nou, chiar si pentru pietoni. Dar nimeni nu si-a pus problema sa testeze automobilele si la impactul cu… aparate de zbor sau, mai rau, cu oameni aflati in cadere libera. Cu toate acestea, cele doua intamplari de mai jos demonstreaza ca automobilele sunt bune uneori si la asa ceva, chiar daca ele au fost proiectate pentru cu totul altceva!

Coliziune intre un avion si un Volvo XC60
Totul s-a petrecut pe aeroportul North Weald din Anglia. La bordul SUV-ului Volvo XC60 din imagine se aflau doua persoane, care se deplasau la o cursa de dragstere organizata pe una din pistele aeroportului. Din senin, masina a fost lovita de un avion usor, despre care nu se stie cum de a ajuns sa aterizeze tocmai pe acea pista. Cei din Volvo n-au patit nimic si au sarit imediat sa-l scoata pe pilotul ranit, care risca sa arda de viu. Cat despre Volvo, desi distrus, a demonstrat ca este o masina solida!

Un Aston Martin DB9 pe post de saltea
Intr-o seara, tanara Jade Blates se afla cu un grup de cunoscuti, intr-un apartament din Londra, unde sarbatoreau cu totii ziua de nastere a unui prieten. Ne vine greu sa ne imaginam cum a ajuns Jade sa cada pe fereastra, insa cert este ca s-a ales doar cu cateva julituri si vanatai, in urma saltului facut de la circa patru metri. Norocul sau a fost ca a aterizat tocmai pe masina prietenului sau, un Aston Martin DB9 nou-nout, al carui pavilion a atenuat socul de la aterizare. Acelasi noroc a facut ca prietenul sa-si fi schimbat de curand masina, pentru ca daca Jade ar fi aterizat pe vechiul Audi R8 (la care zona din spate este din sticla, iar dedesubt se afla motorul), saltul ar fi avut, probabil, urmari mult mai dure.

Distribuie acest articol!