4,7 milioane de statii electrice de reincarcare, in urmatorii cinci ani
07.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Aparitia vehiculelor electrice pe drumurile publice va avea ca efect, printre altele, dezvoltarea de la zero a unei retele de reincarcare, la nivel global. In prezent sunt realizate diverse studii pe aceasta tema, cu scopul de a previziona dimensiunea infrastructurii ce va fi dezvoltata in urmatorii ani, pentru noul tip de energie.

Un astfel de studiu a fost publicat recent de cabinetul de consultanta Pike Research, specializat in piata tehnologiilor ecologice. Cei de la Pike Research au incercat sa anticipeze numarul total de statii de reincarcare ce vor fi instalate in intreaga lume, in perioada 2010-2015.

Conform acestui studiu, in urmatorii cinci ani vor fi instalate nu mai putin de 4,7 milioane de borne de reincarcare, publice sau private, la nivel mondial. De asemenea, studiul mai arata ca piata acestor borne de reincarcare auto va cunoaste o crestere foarte rapida incepand de acum si pana la finele anului viitor. Printre numele cu greutate implicate in acest business nou se numara AeroVironment, Better Place, Coulomb Technologies, ECOtality, General Electric, Panasonic, Samsung si Siemens.

Distribuie acest articol!