Alfa Romeo Giulietta - cel mai sigur model compact
02.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cele mai noi rezultate ale crash-testelor Euro NCAP au fost date publicitatii astazi si vizeaza trei modele noi de pe piata europeana: Alfa Romeo Giulietta, BMW Seria 5 si Mazda CX-7. In timp ce BMW a reusit cel mai bun rezultat la protectia pietonilor, cu un procentaj respectabil de 78, completat de maximul posibil la capitolul sistemelor de siguranta activa, Alfa Romeo Giulietta a obtinut cel mai mare punctaj din istoria EuroNCAP in categoria compactelor.

Giulietta a primit 87 de puncte dintr-un maxim de 100. Rezultatul este cu atat mai impresionant, cu cat, incepand din anul 2009, Euro NCAP aplica in testele sale noi standarde de evaluare, masurand concomitent parametrii de protectie a adultilor, a copiilor, a pietonilor, precum si partea de prevenire a accidentelor si de reducere a leziunilor  prin prezenta semnalizatorului de centura de siguranta, a ESP-ului si a limitatorului de viteza.

Alfa Romeo Giulietta a primit cotatii record, obtinand procente de siguranta de 97% pentru adulti, 85% pentru copii, 63% pentru pietoni si 86% pentru siguranta activa. Datorita dotarilor specifice, cele 5 stele EuroNCAP obtinute in prezent vor fi echivalate si in anul 2012, cand testele de siguranta vor avea un grad si mai mare de severitate.

Distribuie acest articol!